Blog Volle weergave

A Day in the Forest 2018

Een van de meest exclusieve DIY festival van Nederland. Lekker eten, de vetste bands van nu en je mag zelf bepalen wat je kwijt wilt zijn aan deze dag! Wist je dat! Ze vragen geen entreeprijs, maar je betaalt wat je wil/kan missen: Pay What You Can! Hierdoor kunnen Zij de artiesten en cateraars belonen voor hun harde werk!

 

De PaltzBiënnale 2018

De PaltzBiënnale vraagt zich af: Kijken kunstenaars anders? Daarvoor maken 8 hedendaagse kunstenaars een tijdelijk kunstwerk op landgoed de Paltz. De kunstenaars nemen de geschiedenis, de natuur en de mogelijkheden van de locatie als uitgangspunt. De locatie rondom het Herdershuis leent zich hier perfect voor door de bijzondere geschiedenis en het speciale karakter waar de kunstenaars zich toe kunnen verhouden.

De PaltzBiënnale toont kunst maar er wordt ook inzicht gegeven in het proces van het maken van de kunst. Bij de kunstwerken wordt uitgebreid stil gestaan bij de inspiratie en proces van de kunstenaar. Via facebook wordt al in een vroeg voorbereidend stadium de ideeën en schetsen van kunstenaars gedeeld.

De PaltzBiënnale zal in 2018 bol staan van de activiteiten gericht op educatie en op groepsbezoek. Er zijn talrijke mogelijkheden voor scholen, clubs en buitenschoolse opvang. Voor meer informatie over de PaltzBiënnale 2018 neem contact met ons op.

Neem eens een kijkje op de wibsite

Kunst in Soesterberg 2018

Geniet van kunst en optredens op een bijzondere locatie: het monumentale pand het Officierscasino in Soesterberg. Er doen ruim 20 kunstenaars mee. Ze laten een zeer gevarieerde kunst zien: keramiek, fotografie, schilderijen, bronzen en stenen beelden, betonnen objecten en textiele vormgeving. Verschillende getalenteerde zangeressen en het Symfonieorkest Odeon verzorgen het muzikale programma.Voor de kinderen was er van 12.00 tot 15.00 uur een leuk aanbod van activiteiten.

Kijk voor meer informatie op hun website

De Kunst- & Bedrijven Route Soest

Een samenwerking tussen beeldende kunst, bedrijven en podiumkunsten. De Kunst & Bedrijvenroute Soest en het Cultuurfestival Soest organiseren samen HET kunst- en cultuurevenement van Soest.

Door de keuze van het bedrijventerrein als locatie voor het exposeren van kunstwerken en het presenteren van optredens, ontstaat een bijzondere combinatie van kunst en industrie.

Zo kunt u deze dag niet alleen kennismaken met verschillende kunstenaars en hun werk, maar tegelijkertijd een kijkje nemen achter de gevels van Soester bedrijven.

En juist die combinatie van schilderijen, keramieken, muziek, dans en de stoere werkbanken en industriële machines, maken de Kunst- en Bedrijvenroute Soest uniek in Nederland!

Locatie: Bedrijventerrein De Soestdijkse Grachten, deel De Grachten, ingangen op de Koningsweg en Dorresteinweg.

 

 

 

 

Oude Ambachtenmarkt Hemelvaartsdag

Het was weer een fantastische markt met in totaal bijna 300 kramen en ruim 100 ambachten.

De eerste Oude Ambachtenmarkt van Soest werd gehouden op Hemelvaartsdag 27 mei 1976. Zeker in die tijd was Hemelvaartsdag een dag dat er niet veel georganiseerd werd.

De Oude Ambachtenmarkt van Soest is ontstaan omdat de plaatselijke VVV en de afdeling voorlichting van de gemeente Soest samen tot de conclusie kwamen dat Soest niet echt veel aantrekkingskracht had op toeristen. Zo kwam de Oude Ambachtenmarkt tot stand.

Website Oude Ambachtenmarkt

 


Herfst op de Jachthuislaan

De Jachthuislaan is een weg aan de noordzijde van Soest in de Nederlandse provincie Utrecht.

jachthuislaan 1

De straat verbindt de Koningsweg met de Amsterdamsestraatweg en loopt evenwijdig aan de Biltseweg en het Oude Grachtje.

jachthuislaan 3

jachthuislaan 4

De laan is genoemd naar het jachthuis bij paleis Soestdijk. Naast de gemeentelijke monumenten Eyckendal, Veenhuizertol en buitenplaats Eickenhorst staan er nog een paar boerderijen aan zuidzijde van de laan. Eyckendal en een deel van de Jachthuislaan lagen tot 1999 in de gemeente Baarn. In het gebied tussen de Jachthuislaan en de Koninginnelaan werd ooit veen ontgonnen.

lente-024

lente-023

lente-001

lente-018

jachthuislaan 5

website Wikipedia

Museum Soest en het St. Jozefgesticht

Het ‘Museum Soest’ is en blijft statutair ondergebracht in de Stichting Oud Soest. Daar verandert niets aan. Ook biedt het museum huisvesting aan de Historische Vereniging Soest/Soesterberg. Het gebouw waarin de organisaties gehuisvest zijn is overigens een gebouw met een grote historische waarde.

Museum Soest

Geschiedenis van het St. Jozefgesticht. In het voormalige St. Jozefgesticht zijn onder andere thans gehuisvest de Stichting Oud Soest, de Stichting Vrienden van het Museum Oud Soest en de Historische vereniging Soest-Soesterberg.

Bij akte van 6 maart 1853 verkreeg de parochie een stuk bouwland ter grootte van 42 roeden en 50 ellen, kadastraal sectie H nummer 317/18 en een perceeltje van 7 roeden sectie H nummer 319. Op deze grond zo was het plan zou het St Jozefgesticht met klooster en schoollokalen voor de meisjesschool verrijzen. Onderwijs, bejaardenzorg en armenzorg zijn altijd een bijzondere taak voor de kerk geweest.

Lees meer op museumsoest.nl