Podomoro catering

Elke zaterdagochtend in Soest Zuid heerlijke, verantwoorde, lokale, ambachtelijke producten van vaklieden uit de omgeving.
Een markt voor en door Soesters. Kom langs, doe mee, of word lid, en geniet!

Meer informatie vind u op www.soestermarkt.nl of op Facebook

[easymedia-carousel med=”551″]

Elke week krijgt iemand die zich sterk maakt voor een goed doel een halve kraam
om zijn of haar goede doel te promoten.
Op 05-09-2015 was het goede doel Naïade – drinkwaterproject Rwanda.
Project Schoon drinkwater voor Rwanda op de Soestermarkt

Rwanda is een waterrijk land en kent tropische regenbuien. Toch is water een probleem. Want veel water is vervuild en zit vol ziektekiemen. Maar liefst vier van de tien inwoners – met name op het platteland – hebben niet de beschikking over schoon drinkwater. Met als gevolg dat mensen schoon water van heinde en ver moeten aanslepen (letterlijk), of vervuild water drinken. Met – uiteraard! – ziektes tot gevolg waardoor 11% van de kinderen niet eens de vijf jaar haalt, en nog veel meer kinderen gedurende langere periodes niet naar school kunnen. Met negatieve gevolgen voor zowel hun lichamelijke als geestelijke en intellectuele ontwikkeling.
De regering van Rwanda doet er alles aan dit waterprobleem te verhelpen. Maar het probleem is groot en het gaat langzaam. Alle hulp uit het buitenland is welkom.

De serviceclubs Quota International en Soroptimisten uit Zeist hebben de handen ineen geslagen om hun steentje bij te dragen. Zij ontwikkelen allerlei activiteiten om waterzuiveringsapparaten voor Rwanda aan te kunnen schaffen. De keus is gevallen op de Naïade, een ijzersterk apparaat van Nederlandse makelij dat door middel van filters en uv-licht vuil water uit een put of rivier reinigt en daar zuiver water van maakt. Een Naïade kan 2000 tot 3000 liter water per dag verwerken, dat is genoeg voor de dagelijkse waterbehoefte van circa 400 mensen. De apparaten worden geplaatst bij scholen door tussenkomst van een Quotalid dat tegenwoordig in Rwanda woont.

Quota International Zeist e.o.
Meer informatie over Quota en de activiteiten tbv de Naïade: www.quota-zeist.nl
Contact opnemen kan ook: naiadezeist@gmail.com

Het SoestinBeeld team zeggen natuurlijk.
Safe drinking water for everyone.